Η βιωσιμότητα στην παραγωγή γάλακτος αποτελεί εξαιρετικό κριτήριο για τους αγελαδοτρόφους στην Ε.Ε.

Rupiol Sunline

Η βιωσιμότητα στην παραγωγή γάλακτος αποτελεί εξαιρετικό κριτήριο για τους αγελαδοτρόφους στην Ε.Ε. , ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς και να επηρεάσει θετικά τα έσοδα από το γάλα. Εκτός από τη ζήτηση που καθορίζει την αγορά για τη διατροφή χωρίς γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές (GMO Free), οι καταναλωτές απαιτούν ολοένα και περισσότερο να μην χρησιμοποιούνται το φοινικέλαιο και τα προϊόντα φοινικέλαιου στη διατροφή των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής. 

RUPIOL

Η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής, ειδικά στο πρώτο τρίτο της , μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με τη χρήση υψηλής ποιότητας by pass ενεργειακών πηγών, οι οποίες στη συνέχεια είναι εύπεπτες στο λεπτό έντερο και έτσι μεταβολικά διαθέσιμες για παραγωγή γάλακτος. Τα προϊόντα με βάση το φοινικέλαιο - κυρίως κλασματικά ή ως σάπωνες ασβεστίου - χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία. "Το RUPIOL Sunline είναι ένα νέο καινοτόμο προϊόν με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή by pass ενέργεια και by pass πρωτεΐνη, με την οποία οι ενεργειακές πηγές που βασίζονται σε φοινικέλαιο μπορούν να αντικατασταθούν πλήρως σε σιτηρέσια υψηλών αποδόσεων", λέει ο Mladen Jarnjak, Διευθυντής της Εταιρείας Fanon doo από το Petrijanec (Κροατία). "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ανάπτυξη του νέου προϊόντος RUPIOL Sunline σε συνεργασία με τη GELAMIN - Gesellschaft für Tierernährung mbH από την Γερμανία, μια εταιρεία που ειδικεύεται στη διατροφή των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής", συνεχίζει ο Mladen Jarnjak. 

Το RUPIOL Sunline είναι ένας συνδυασμός  μη γενετικά τροποποιημένων συστατικών και η εφαρμογή μιας καινοτόμου τεχνολογίας παραγωγής, μοναδικής για την βιομηχανία σύνθετων ζωοτροφών, η Tεχνολογία Tροφοδοσίας Eπεξεργασίας Mονάδων (Module Processing Feed Technology). Στο πρώτο βήμα της διαδικασίας, η ελαιοκράμβη ψυχρής έκθλιψης υποβάλλεται σε υδροθερμική επεξεργασία , συμπυκνώνεται με έλαιο κράμβης ψυχρής πίεσης. Σε ένα περαιτέρω βήμα, τα σωματίδια επικαλύπτονται με ειδικά παραγόμενο υψηλού σημείου τήξεως ηλιέλαιο  και έτσι προστατεύονται από την αποδόμηση στη μεγάλη κοιλία των μηρυκαστικών. Ο Predrag Presak, υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων της Fanon doo, εξηγεί: ΄΄Με αυτό τον τρόπο παράγεται ένα καινοτόμο by pass ενεργειακό  προϊόν με τουλάχιστον 35% περιεκτικότητα σε ολικές λιπαρές ουσίες, το οποίο είναι εξαιρετικά σταθερό στο περιβάλλον της μεγάλης κοιλίας και παρέχει την ενέργεια στο λεπτό έντερο, από by pass έλαια με υψηλή αναλογία πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. (PUFA). Η by pass πρωτεΐνη που περιέχεται στο RUPIOL Sunline είναι από μη γενετικά τροποποιημένες πρώτες ύλες προάγει τον σχηματισμό των πρωτεϊνών του γάλακτος. Τα περιέχοντα θειούχα αμινοξέα υποστηρίζουν επίσης το μεταβολισμό των  αγελάδων υψηλών απόδοσεων΄΄. "Το RUPIOL Sunline δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους αγελαδοτρόφους να συμμορφώνονται με την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών να αποφύγουν τα προϊόντα φοινικέλαιου στη διατροφή τους διατηρώντας παράλληλα υψηλές αποδόσεις." Το RUPIOL Sunline αποτελεί σημαντική συμβολή στη βιώσιμη παραγωγή γάλακτος ", εξηγεί ο Wilfried Grueber, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της GELAMIN. "Τα δραματικά αποτελέσματα της συγκομιδής του φετινής χρονιάς είναι ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση για τους παραγωγούς γάλακτος. Με το RUPIOL Sunline, ο ενεργειακός εφοδιασμός των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων μπορεί να προωθηθεί πολύ καλά", ο Wilfried Grueber συνοψίζει τη σημερινή κατάσταση στη διατροφή. "Θα παρουσιάσουμε το RUPIOL Sunline για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της EuroTier 2018 και προσβλέπουμε στις τεχνικές συζητήσεις στα περίπτερα της Fanon στο Hall 20 Stand B29 και GELAMIN στην Αίθουσα 15 Stand C22"κατέληξαν οι Mladen Jarnjak και Wilfried Grueber με σκοπό την κορυφαία έκθεση στο Ανόβερο τον Νοέμβριο. 

Σχετικά με τις εταιρείες Fanon d.o.o και GELAMIN Fanon d.o.o.

Εδρεύει στο Petrijanec της Κροατίας και ειδικεύεται στην παραγωγή ειδικών ζωοτροφών για παραγωγικά ζώα. Παραγωγή πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων (UDP Proteins) οι οποίες έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία (by-pass), ώστε να προστατεύονται από τη διάσπασή τους στο περιεχόμενο της μεγάλης κοιλίας. Η καινοτόμος Γερμανική τεχνολογία ονομάζεται OPTICON® (πατέντα DE19913514C1), είναι η μοναδική που δεν χρησιμοποιεί χημικά ή άλλα πρόσθετα (ξυλόζη, φορμαλδεΰδη, τανίνες). Οι πρώτες ύλες επεξεργάζονται με ειδικές τεχνολογίες όπως η Module Processing Feed Technology (Τεχνολογία Τροφίμων Επεξεργασίας Μονάδων), βελτιώνοντας έτσι σημαντικά τη θρεπτική τους αξία για την αντίστοιχη εφαρμογή. H εταιρεία χρησιμοποιεί αποκλειστικά μη γενετικά τροποποιημένες πρώτες ύλες - σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ 1829 και 1830/2003 . Η Fanon d.o.o έχει τις πιστοποιήσεις VLOG , QS, GMP +, AMA pastus + και A-feed. 

Τα προϊόντα της Fanon διατίθεvται αποκλειστικά από την ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., 3o χ.λ.μ. Ε.Ο. Κατερίνης-Λάρισας. www.viozokat.gr

Η GELAMIN - Gesellschaft für Tierernährung mbH, με έδρα το Wildeshausen της Γερμανίας και με μια άλλη μονάδα παραγωγής στο Memmingen (Allgäu), είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την παραγωγή ειδικών ζωοτροφών. Ως θυγατρική της Deutsche Tiernahrung Cremer GmbH & Co. KG στο Ντίσελντορφ, η εταιρεία εξειδικεύεται σε καινοτόμες ιδέες για τη διατροφή αγελάδων υψηλής γαλακτοπαραγωγής. Η εταιρεία είναι επίσης πιστοποιημένη με VLOG και φέρει πιστοποιήσεις ζωοτροφών QS, GMP +, AMA pastus + και Α.