Κάθε πότε γεννάει, πόσα μικρά κάνει και πόσες φορές το χρόνο μπορεί να κυοφορήσει μια κουνέλα;

Πόσα κουνέλια γεννάει η κουνέλα

Πολλές φορές παρομοιάζουμε τους ανθρώπους που κάνουν πολλά παιδιά με την κουνέλα, χωρίς να γνωρίζουμε πόσα κουνέλια γεννάει η κουνέλα στην πραγματικότητα. Κάθε πότε γεννάει, πόσα μικρά κάνει και πόσες φορές το χρόνο μπορεί να κυοφορήσει μια κουνέλα; Μάθετε τα πάντα στο σημερινό μας άρθρο!

Πόσα κουνέλια γεννάει η κουνέλα

Η κουνέλα μπορεί να γεννήσει κατά μέσο όρο 8 έως 10 κουνέλια τη φορά. Είναι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός, ο οποίος επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Αρχικά επηρεάζεται από τη ράτσα του κουνελιού. Ορισμένα μπορούν να κάνουν λιγότερα, ενώ άλλα μπορούν περισσότερα. Επίσης, επηρεάζεται και από το πόσο μεγάλο είναι το κουνέλι. Συνήθως, μια κουνέλα δεν επιτρέπεται να κυοφορήσει κάτω από ένα συγκεκριμένο αριθμό μηνών, περίπου τους 6 μήνες. Αυτό καθώς θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να ταΐσει τα μικρά της και αυτά να μην καταφέρουν να ζήσουν.

Πόσες φορές το χρόνο γεννάει μια κουνέλα;

Μια κουνέλα μπορεί να γεννήσει κατά μέσο όρο 8 φορές το χρόνο. Αυτό που την καθιστά ικανή για κάτι τέτοιο είναι φυσικά η διάρκεια της κύησης. Αν αναλογιστεί κανείς το πόσα κουνέλια γεννάει η κουνέλα σε συνδυασμό με το πόσες φορές γεννάει, μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα μαγικό ζωάκι!

Πόσο διαρκεί η κύηση στην κουνέλα;

Ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι στην αναπαραγωγή κουνελιών είναι η διάρκεια της κύησης. Η κουνέλα κυοφορεί για περίπου 28-31 ημέρες κάθε φορά! Με άλλα λόγια, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες του ζώου και των νεογέννητων, η κουνέλα μπορεί να μένει έγκυος μέχρι και κάθε μήνα! 

Πόσες φορές τη μέρα θηλάζει η κουνέλα;

Συνήθως, οι κουνέλες θηλάζουν τα μικρά τους μια φορά τη μέρα. Σημαντικό είναι να προσέχετε εάν τα νεογέννητα λαμβάνουν τροφή ή όχι. Μερικές φορές, εάν η κουνέλα είναι μικρή ή άμαθη, μπορεί να μην μπορέσει να τα ταΐσει επαρκώς ή και καθόλου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μικρά να μην τα καταφέρνουν λόγω πείνας. Ένας τρόπος να το τσεκάρετε είναι να δείτε εάν δεν αναζητούν τόσο τη μητέρα τους. Αυτό είναι ένδειξη πως έχουν χορτάσει. Επίσης, μπορείτε να παρατηρήσετε την κοιλίτσα τους, για να δείτε εάν είναι φουσκωμένη ή όχι.

Πως μπορώ να καταλάβω εάν η κουνέλα είναι έγκυος;

Άσχετα με το πόσα κουνέλια γεννάει η κουνέλα, βάσει του όγκου της κοιλιάς της, δεν υπάρχουν ενδείξεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε. Συνήθως, μπορείτε να παρατηρήσετε τη διαφορά αυτή στις 18-20 ημέρες της εγκυμοσύνης. Λίγες ημέρες πριν γεννήσει, θα παρατηρήσετε σίγουρα μια αύξηση στην κοιλίτσα της, καθώς το σώμα της προετοιμάζεται. Τέλος, μπορείτε να την καταλάβετε εάν αρχίζει να χτίσει τη φωλίτσα της και καθαρίζει τα σημεία του σώματός της για το θηλασμό.

Φροντίστε να τρέφετε σωστά την κουνέλα σας καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, με τις κατάλληλες τροφές για κουνέλια. Στο site μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία για κάθε ανάγκη, σε χονδρική. Θα βρείτε επίσης και άλλες ζωοτροφές σε χονδρική, για άλλα ζώα διαφορετικών αναγκών.