Χρήσιμες πληροφορίες για την εκτροφή των αλόγων σε μια φάρμα.

Φάρμα Αλόγων: Χρήσιμες πληροφορίες

Αναφερόμενοι στο τι να προσέξουμε σε μια φάρμα αλόγων, θα πρέπει να σκεφτούμε αρχικά ποια είναι η προσωπικότητα ενός αλόγου και ποιες είναι οι ανάγκες του. Στη συνέχεια, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την εκτροφή των αλόγων σε μια φάρμα.

Όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για τη φάρμα αλόγων

Με μια σύντομη ιστορική αναφορά, το άλογο ανήκει στην οικογένεια των ιπποειδών και η εξημέρωση τους ξεκίνησε γύρω στο 4000 π.χ. Τα άλογα όπως είναι γνωστό είναι ζώα αγέλης, έχοντας συγκεκριμένους όρους συνύπαρξης και ιεραρχίας, ενώ με τους ανθρώπους είναι ιδιαίτερα κοινωνικά. 

#1 Επικοινωνία

Για κάποιον ο οποίος εκτρέφει άλογα σε μια φάρμα, οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοεί τα σήματα επικοινωνίας που εκπέμπει το άλογο, για να ερμηνεύει σωστά τις ανάγκες και τη ψυχολογία του.

Τα άλογα επικοινωνούν με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των εκφωνημάτων, η αμοιβαία περιποίηση και η γλώσσα του σώματος. Η ανεπάρκεια στη συντροφικότητα, την άσκηση ή την διέγερση μπορεί να οδηγήσει το άλογο σε προβληματικές συμπεριφορές.

#2 Αντανακλαστικά

Παρόλο που το άλογο είναι κοινωνικό ον και ζει ευχάριστα σε μια φάρμα, κρατάει πάντα επιφυλάξεις για επικείμενους κινδύνους. Έτσι, τα άλογα είναι σε θέση να εισέλθουν σε ελαφρύ ύπνο χρησιμοποιώντας μια "συσκευή παραμονής" στα πόδια τους, επιτρέποντάς τους να κοιμούνται χωρίς να καταρρέουν.  Για να καταφέρουν να φτάσουν στον ύπνο REM θα πρέπει να είναι ξαπλωμένα. 

Σε κάθε φάρμα λοιπόν, θα πρέπει το άλογο να έχει τον απαραίτητο χώρο για να κοιμηθεί ξαπλωμένο. Η έλλειψη ύπνου μετά από πολλές ημέρες ορθοστασίας, μπορεί να οδηγήσει το άλογο στην κατάρρευση.

#3 Ευεξία

Ένα άλογο για να είναι υγιές χρειάζεται καθημερινά ισορροπημένη διατροφή και συστηματική άσκηση. Η διατροφή των αλόγων είναι χορτοφαγική, ενώ λόγω του μεγάλου όγκου και των αυξημένων αναγκών τους, η κατανάλωση νερού είναι αυξημένη. Ακόμη, θα πρέπει να φροντίζουμε τα άλογα να περνούν το μεγαλύτερο σκέλος της ημέρας τους σε υπαίθριο χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αγέλης. Με τον τρόπο αυτό τους δίνεται η ευκαιρία για άσκηση και δραστηριότητες, αλλά παράλληλα η άσκηση επιδρά θετικά στη ψυχολογία τους.

#4 Υγιεινή

Τέλος, καθώς σε μια φάρμα συνυπάρχουν συνήθως πολλά άλογα, είναι σημαντικό να φροντίζουμε για τη συστηματική υγιεινή τους. Τόσο το τρίχωμά, όσο τα άκρα και τα δόντια τους είναι μεγάλες εστίες μολύνσεων και είναι σημαντικό να περιποιούνται συστηματικά. 

Μείνετε συντονισμένοι στο blog μας για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες γύρω από τα τα κτηνοτροφικά ζώα και τα άλογα. Στην ιστοσελίδα της Βιοζωκατ θα βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα ζωοτροφών σε χονδρική, για κάθε ανάγκη και ηλικία όπως τροφές για αιγοπρόβατα και πολλά ακόμη.