Εκτροφή μόσχων - Αχιλλέας Σωτηρίου

Ανατολή Αγιάς
160 Μάνες & 20 μοσχίδες

Φυλή: Limousin

Ο κτηνοτρόφος κ. Σωτηρίου Αχιλλέας διατηρεί τη μονάδα του στην Ανατολή Αγιάς. Η δυναμικότητα της μονάδας ανέρχεται στα 180 ζώα (160 μάνες και 20 μοσχίδες) που ανήκουν στη  φυλή Limousin. Ο κ. Σωτηρίου διαθέτει ταύρους που τους κάνει εισαγωγή από τη Γαλλία για τη διαδικασία της αναπαραγωγής στη μονάδα του.

Βγάζει 120 μοσχάρια ανά έτος ενώ το βάρος των αρσενικών κατά Μ.Ο. σε ηλικία 14 μηνών είναι στα 360kg και των θηλυκών σε ηλικία 12 μηνών κατά Μ.Ο. 240kg.

Στην εκτροφή του κ. Σωτηρίου οι μάνες παραμένουν για 4 μήνες κατά τη διάρκεια του χειμώνα μέσα στη μονάδα και τους υπόλοιπους 8 μήνες μεταφέρονται στον Κίσσαβο.

Διατροφικά με τον κ. Σωτηρίου συνεργαζόμαστε 1 χρόνο. Το σιτηρέσιο της μονάδας του πριν τη συνεργασία μας βασιζόταν σε: καλαμπόκι, κριθάρι ισορροπιστή, σόγια, πίτουρα. Κατόπιν εφαρμογής του γαλλικού προγράμματος διατροφής το σιτηρέσιό του διαμορφώθηκε ως εξής: από τη 2η εβδομάδα της ζωής του ζώου χορηγεί το Νο 20 που προορίζεται για τις πρώτες ημέρες ανάπτυξης, έως την ηλικία των 4 μηνών.

Στη συνέχεια περνάει στη διαδικασία του απογαλακτισμού και μετέπειτα στο παχυντήριο, όπου και χορηγεί δημητριακούς καρπούς (κριθάρι– καλαμπόκι) και το πρωτεϊνικό συμπύκνωμα 230 BULL PROTEIN σε αναλογία 40% - 30% - 30% αντίστοιχα.

Οφέλη

  • Υψηλό ποσοστό by pass πρωτεΐνη 
  • Ανοσία στο ζώο (Έλλειψη δυσπεπτικών οξεώσεων- φουσκωμάτων)
  • Υψηλή πεπτικότητα και εύκολη ανάμειξη λόγω της μορφής pellet
  • Γρηγορότερη και καλύτερη πάχυνση
  • Καλύτερο και ποιοτικότερο σφάγιο