ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η σύγχρονη διατροφή και διαχείριση των προβάτων Λακόν (Lacaune)»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η σύγχρονη διατροφή και διαχείριση των προβάτων Λακόν (Lacaune)»

Η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. σε συνεργασία με τη Γαλλική εταιρεία τεχνολογίας ζωοτροφών IDENA διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη 05/06/2019 και ώρα 11:30 στην ταβέρνα του Στέλιου (Μπακαλιάρος),στον Αμπελώνα Λαρίσης.

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό την επιμόρφωση και την ενημέρωση των προβατοτρόφων, με θέμα: «Η σύγχρονη διατροφή και διαχείριση των προβάτων Λακόν (Lacaune)» με ομιλητές: κος Damien Beacco(Export Manager IDENA),κα Cloé Gangloff (Ειδική Διατροφολόγος για μηρυκαστικά IDENA).Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η πολύχρονη εμπειρία της γαλλικής εταιρείας IDENA στη διατροφή και διαχείριση των προβάτων της φυλής Lacaune (λακόν) και τα καινοτόμα προϊόντα τους που ενσωματώθηκαν στα μίγματα της ΒΙΟΖΩΚΑΤ για πρόβατα και αίγες. Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας του σιτηρεσίου καθώς και η αύξηση της bypass πρωτεΐνης που χορηγείται με το ολικό σιτηρέσιο (χονδροειδείς και συμπυκνωμένες ζωοτροφές).

Η σωστή επιλογή του προγράμματος διατροφής αιγοπροβάτων έχει πολλά οφέλη για τους παραγωγούς και οδηγεί σε:

  • Αύξηση της γαλακτοπαραγωγής
  • Υψηλή ποιότητα γάλακτος
  • Αύξηση της λιποπρωτεΐνης
  • Βελτίωση υγείας του κοπαδιού

Βελτιώνοντας τη διατροφή σύμφωνα με τη Γαλλική τεχνολογία διατροφής αιγοπροβάτων και την προσθήκη προϊόντων με βάση αιθέρια έλαια και φυτικά εκχυλίσματα που αυξάνουν την αξιοποίηση πρωτεΐνης  και ενέργειας του σιτηρεσίου οι παραγωγοί επιτυγχάνουν καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.

Τέλος, παρουσιάστηκε το προϊόν FORCIXSA, ένα πρωτοποριακό προϊόν της IDENAγια νεαρά αμνοερίφια που χορηγείται από το στόμα και ελέγχει την κοκκιδίωση χωρίς την χρήση αντιβιοτικών. Είναι ένα φυτικό προϊόν, αρκετά πιο οικονομικό και εύκολο στην εφαρμογή του. Τα αποτελέσματα όπως παρουσιάστηκαν σε ταινία μικρού μήκους ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους κτηνοτρόφους.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 2

Facebook Twitter Google+ Pinterest