ΕΚΤΡΟΦΗ ΜΟΣΧΩΝ ΠΑΧΥΝΣΗΣ ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ΠΑΡΗΣ ΔΩΡΟΘΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΕΚΤΡΟΦΗ ΜΟΣΧΩΝ ΠΑΧΥΝΣΗΣ ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ ΠΑΡΗΣ ΔΩΡΟΘΕΑ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

Δυναμικότητα μονάδας: 70 Μάνες

 

ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ 2

Φυλή: Limousin

Ο κτηνίατρος κ. Παλαμίδας Πάρης πέρα του ότι ασχολείται σαν κτηνίατρος και με παραγωγικές μονάδες διατηρεί την οικογενειακή του μονάδα στην Δωροθέα Αλμωπίας. Η δυναμικότητα της μονάδας ανέρχεται στα 70 ζώα (μάνες) που ανήκουν στη  φυλή Limousin. Οι μάνες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου βρίσκονται μέσα στην μονάδα. Ο κ. Παλαμίδας επιλέγει για την αναπαραγωγή τη μέθοδο της τεχνητής σπερματέγχυσης, ωστόσο διαθέτει και ταύρο στη μονάδα. Βγάζει 60-65 μοσχάρια ανά έτος.

 

ΠΑΛΑΜΙΔΑΣ 3

 

 

 

Διατροφικά με τον κ. Παλαμίδα συνεργαζόμαστε τον τελευταίο χρόνο. Πριν τη συνεργασία μας το σιτηρέσιό του βασιζόταν σε: καλαμπόκι, κριθάρι ισορροπιστή, σόγια, πίτουρα. Έπειτα από την εκκίνηση της συνεργασίας μας και την εφαρμογή του γαλλικού προγράμματος διατροφής το τάισμα της μονάδας διαμορφώθηκε ως εξής: από τη 2η εβδομάδα της ζωής του ζώου χορηγεί το Νο 20 που προορίζεται για τις πρώτες ημέρες ανάπτυξης, έως την ηλικία των 4 μηνών. Στη συνέχεια περνάει στη διαδικασία του απογαλακτισμού και μετέπειτα στο παχυντήριο, όπου και χορηγεί δημητριακούς καρπούς (κριθάρι– καλαμπόκι) και το πρωτεϊνικό συμπύκνωμα 230 BULL PROTEIN σε αναλογία 40% - 30% - 30% αντίστοιχα.

Ο κ. Παλαμίδας έχει παρατηρήσει διαφορά στην πάχυνση από τον 1 μήνα και μετά ενώ ο Μ.Ο. του βάρους των ζώων του είναι τα 375kg στους 14,5 μήνες.

Οφέλη

  • Υψηλό ποσοστό by pass πρωτεΐνη .
  • Ανοσία στο ζώο (Έλλειψη δυσπεπτικών οξεώσεων- φουσκωμάτων).
  • Υψηλή πεπτικότητα και εύκολη ανάμειξη λόγω της μορφής pellet.
  • Γρηγορότερη και καλύτερη πάχυνση.
  • Καλύτερο και ποιοτικότερο σφάγιο.
Facebook Twitter Google+ Pinterest