ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αρμεγόμενα πρόβατα: 450
Φυλή: Μυτιλήνης με Καραγκούνικα
Ποσότητα: 100-110 τόνους το χρόνο
Μέση γαλακτοπαραγωγή: 200-220 kg.
Η λιποπρωτεΐνη του γάλακτος: 12,5-13%

Ο κτηνοτρόφος κ. Τόλης Αθανάσιος διατηρεί την προβατοτροφική μονάδα του στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Τα αρμεγόμενα ζώα της μονάδας είναι περίπου 450 και ανήκουν στη  φυλή Μυτιλήνης. Ο κ. Τόλης συνεργάζεται χρόνια με την γαλακτοβιομηχανία Ήπειρος, στην οποία παραδίδει περίπου 100-110 τόνους γάλακτος ετησίως. Η μέση γαλακτοπαραγωγή ανά προβατίνα ανέρχεται στα 200-220 kg και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος είναι πολύ ικανοποιητικά με αποτέλεσμα ο παραγωγός να επιβραβεύεται από την εταιρία με bonus ποιότητας, καθώς η λιποπρωτεΐνη του γάλακτος είναι κατά μέσο όρο 12,5-13%.

tolhs2

Η διατροφή των ζώων στη μονάδα του κ. Τόλη βασίζεται στη χορήγηση συμπυκνωμένων και χονδροειδών τροφών.
Όσον αφορά τις συμπυκνωμένες τροφές ο παραγωγός ταΐζει το μίγμα γαλακτοπαραγωγής για προβατίνες και αίγες υψηλών αποδόσεων που παράγει η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Νο 31Κ. Εκτός από το τριφύλλι και το άχυρο που είναι απαραίτητα, αυτήν την περίοδο τα ζώα βόσκουν και έξω, περίπου 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το απόγευμα.
Εκτός από το μίγμα γαλακτοπαραγωγής και τα υπόλοιπα ζώα της εκτροφής διατρέφονται με τα μίγματα της ΒΙΟΖΩΚΑΤ και συγκεκριμένα τα αρνιά με το μίγμα Νο 33Κ και τα ζώα αντικατάστασης με το μίγμα Νο 36Κ.

Facebook Twitter Google+ Pinterest