ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΧΡΥΣΗ - ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΥΣΗ - ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Αρμεγόμενα πρόβατα: 640

Δυναμικότητα μονάδας: 800 ζώα

Φυλή: Λακόν

Ποσότητα: 320 τόνους γάλακτος το χρόνο

Μέση γαλακτοπαραγωγή: 470 lt. / ζώο / έτος

Η λιποπρωτεΐνη του γάλακτος: 12,5%


ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ 2

Ο κτηνοτρόφος κ. Γενίτσαρης Βασίλειος διατηρεί την προβατοτροφική μονάδα του στη Χρυσή Αλμωπίας. Τα αρμεγόμενα ζώα της μονάδας είναι περίπου 640 και ανήκουν στη  φυλή Λακόν. Ο κ. Γενίτσαρης παρέδωσε  στη γαλακτοβιομηχανία 300 τόνους γάλατος. Η μέση γαλακτοπαραγωγή ανά προβατίνα ανέρχεται στα 470 lt / ζώο και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του γάλακτος είναι πολύ ικανοποιητικά, καθώς η λιποπρωτεΐνη αγγίζει κατά μέσο όρο 12,5 %.   

Η διατροφή των ζώων στη μονάδα του κ. Γενίτσαρη βασίζεται στη χορήγηση συμπυκνωμένων και χονδροειδών τροφών. 

ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ 3

Όσον αφορά τις συμπυκνωμένες τροφές ο παραγωγός ταΐζει κατά την περιγεννητική περίοδο  το προϊόν 380 - Energy Start σε δοσολογία 100 gr/ζώο/ημέρα για το διάστημα 20 ημέρες πριν και 20 ημέρες μετά τον τοκετό. Στην περίοδο της γαλακτοπαραγωγής ταΐζει το πρωτεϊνικό συμπύκνωμα γαλακτοπαραγωγής για προβατίνες και αίγες υψηλών αποδόσεων 390 - PROTEIN-EXTRA+V καθώς και μίγμα πιτύρων σε μορφή pellet (πίτυρα και τριφύλλι) και καλαμπόκι. Το Protein Extra λόγω της ειδικής θερμικής επεξεργασίας του έχει υψηλό ποσοστό bypass (προστατευμένης) πρωτεΐνης στη μεγάλη κοιλία για την καλύτερη αξιοποίηση της στα απαιτητικά στάδια της υψηλής γαλακτοπαραγωγής. ΓΕΝΙΤΣΑΡΗΣ 4 

Ο κύριος Γενίτσαρης έμεινε πολύ ευχαριστημένος από τη διατροφή του καθώς παρατήρησε εμμονή στη γαλακτοπαραγωγή με μία πολύ ομαλή καμπύλη γαλακτοπαραγωγής και υψηλές αποδόσεις.

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest