Ιστορία

Ιστορία

Mια σύγχρονη εταιρεία με μεγάλη παράδοση...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1966 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες βιομηχανίες ζωοτροφών στην περιοχή των Βαλκανίων. Η ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής αγγίζει τους 500 τόνους και η αποθηκευτική δυνατότητα των σιλό αγγίζει τους 40.000 τόνους.  Στόχος της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., από την ίδρυσή της, είναι η εξεύρεση λύσης στον κτηνοτρόφο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε., σεβόμενη τον πελάτη - κτηνοτρόφο, το ζωικό κεφάλαιο, αλλά και τον άνθρωπο ως καταναλωτή των ζωοκομικών προϊόντων, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής βιολογικής αξίας. Στα πλαίσια των παραπάνω αρχών της, η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε είναι από τις πρώτες και λίγες βιομηχανίες στην Ελλάδα που έχουν πάρει Κωδικό Έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση: αEL6100001. Επίσης, κατά την παραγωγή των προϊόντων της, εφαρμόζει πιστοποιημένα συστήματα: ISO 9001 διασφάλισης ποιότητας και ISO 22000 ασφάλειας τροφίμων(HACCP).

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Καθημερινά διενεργούνται έλεγχοι τόσο στις πρώτες ύλες, όσο και στα τελικά προϊόντα, από το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας. Στο άρτια εξοπλισμένο εργαστήριο πραγματοποιούνται χημικές αναλύσεις και έλεγχοι για αφλατοξίνες των Α’ υλών, καθώς και των παραγόμενων προϊόντων πριν τεθούν προς διάθεση.
Η προσήλωση στην ποιότητα ενισχύει την ικανοποίηση του πελάτη και εκμηδενίζει τη συχνότητα μη συμμορφούμενων προϊόντων, συμβάλλοντας έτσι στην εξασφάλιση:

 • της υγεία των ζώων
 • της μείωσης του κόστους παραγωγής
 • της υψηλής ποιότητας των τελικών προϊόντων (γάλα, κρέας, αυγά)

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ–LOGISTICS

Η εταιρεία διαθέτει ένα εργοστάσιο στην περιοχή Κατερίνη, ένα εργοστάσιο στην περιοχή των Σερρών και αποθήκες στη Θεσσαλονίκη.
Το 2019 η εταιρεία ολοκλήρωσε τον πλήρη εκσυγχρονισμό της ύψους 1,2 εκ. ευρώ που αφορούσε:

 • Νέο συγκρότημα πελλετοποίησης, του Ολλανδικού οίκου CPM, εξοπλισμένο με Ηygieniser (σύστημα ειδικής θερμικής επεξεργασίας των ετοίμων προϊόντων) και πλήρης εκσυγχρονισμός της γραμμής παραγωγής.
 • Αναβάθμιση στόλου φορτηγών .
 • Αναβάθμιση των σιλό και των εγκαταστάσεων logistics για πιο άμεση εξυπηρέτηση.
 • Εγκατάσταση συστήματος Microdosing για πλήρη ακρίβεια στην παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής.
 • Πλήρη αναβάθμιση του προγράμματος παραγγελιοληψίας με χρήση tablet και ενός σύγχρονου CRM για ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Η διεθνής αναγνώριση της ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. επισφραγίζεται με σειρά τιμητικών διακρίσεων τόσο για τα εξαίρετα προϊόντα της, όσο και για την εξαγωγική της δρατσηριότητα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Κύπρου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. διαθέτει ένα άρτια οργανωμένο τμήμα επιστημόνων που απαρτίζεται από κτηνιάτρους και γεωπόνους - ζωοτέχνες, οι οποίοι με συνεχείς επισκέψεις παρέχουν:

 • συνεχή επιμόρφωση
 • τεχνική υποστήριξη
 • λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες στη μονάδα

Η ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. συνεργάζεται με το τμήμα της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και οίκους του εξωτερικού,παρέχοντας στους πελάτε της καινοτόμες δράσεις στον τομέα των ζωοτροφών και συμβουλές για καλύτερη διαχείριση της μονάδας.

Τα παραπάνω συνθέτουν το θεμέλιο λίθο της επιτυχίας!

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest